Dvě piva denně

 

Konečně jsme se dostali k tomu, proč mi vlastně říkají Míra – k mé míře v pití alkoholu. Pivo – pokud je konzumováno s mírou – může být dokonce zdraví prospěšné.

"Nejdůležitější je zapojit vlastní rozum a jedno dvě piva si dát v dobré pohodě."

Konečně jsme se dostali k tomu, proč mi vlastně říkají Míra – k mé míře v pití alkoholu. Dvě piva denně si totiž rozhodně nedopřávám jenom já. Pivo – pokud je konzumováno s mírou – může být dokonce zdraví prospěšné.

 

Dvě piva denně zdraví neškodí

Konečně jsme se dostali k tomu, proč mi vlastně říkají Míra – k mé míře v pití alkoholu. Dvě piva denně si totiž rozhodně nedopřávám jenom já. Pivo – pokud je konzumováno s mírou – může být dokonce zdraví prospěšné.

Kromě toho, že mi dvě piva denně nejvíce chutnají, je doporučuje i nejedna zdravotnická a dietetická organizace. Například ministerstvo zdravotnictví USA říká, že bezpečný denní příjem alkoholu se u zdravého člověka pohybuje mezi 10-20 gramy. To přibližně odpovídá našim dvěma pivům.

Pivo je v mírné dávce prospěšné lidskému srdci, může snížit riziko cukrovky a, jak jsme si už řekli v malé pivní škole, obsahuje spoustu dalších zdraví prospěšných látek.

Je ale jasné, že to vše platí pouze v případě, že si pivo vychutnáváte v dobré fyzické i psychické kondici – v rizikových situacích si i ty dvě raději odpusťte.

 

 

dvě piva denně

 

Míru nejde posouvat

Důležité na pití piva je to, že míru dvou denně není možné posouvat a střádat do zásoby. Pokud máte ve zvyku si celý týden nedat ani kapku a o víkendu si to vynahradit osmi pivy najednou, zdraví rozhodně neprospějete.

Míru dvou piv denně byste rozhodně neměli plnit během nemoci, v těhotenství, v práci a dalších situacích, kdy může mít i malá dávka alkoholu fatální důsledky. Nezapomeňte, že nejdůležitější je zapojit vlastní rozum a jedno dvě piva si dát v dobré náladě a pohodě.

 

Mírova rada na závěr:

„Nezklamal jsem vás s tím víkendovým pitím moc? Doufám, že ne. Osobně neznám nic lepšího, než dvě dobře ošetřené piva po tréninku nebo po celém dni v práci. Když se naučíte vychutnat si i menší míru piva – ale třeba častěji – na víkendový „metr piv“ si brzo ani nevzpomenete.“